Hindistan Merkez Bankası Lider Yardımcısı Mahesh Kumar Jain, Hintli banka yöneticilerine yapay zeka (AI) ve blok zinciri üzere yenilikçi teknolojileri benimsemeleri gerektiğini söyledi.
Hindistan Merkez Bankası (RBI) tarafından Hint bankalarının yöneticileri için düzenlenen bir konferansta, lider yardımcısı Mahesh Kumar Jain sürdürülebilir büyüme ve istikrarla ilgili risk stratejilerini tartıştı. Jain, gelecekteki risklere karşı hazırlıklı olmak söz konusu olduğunda aktif kurumsal idare, yönetişim yapısı ve süreçlerinin değerinden bahsetti.
Pakistan da Yapay Zeka Teknolojisini Benimsiyor
Jain, geleceğe hazırlanmak için Hint bankalarının yapay zeka ve blok zinciri üzere yenilikçi teknolojileri benimselerini, dijital dönüşüme odaklanmalarını, müşteri tecrübesini geliştirmelerini ve siber güvenlik tedbirlerine yatırım yapmalarını tavsiye etti.
Hindistan Merkez Bankası‘nın dijital para ünitesi 1 Kasım’da piyasaya sürüldü ve Mart ayında çevrimdışı fonksiyonellik için test edilmeye başlandı. O periyotta RBI icra yöneticisi Ajay Kumar Choudhary, Hindistan’ın CBDC’sini bir değişim aracı olarak kullanma niyetini paylaşmıştı.
Hindistan’ın komşusu Pakistan da kısa bir müddet evvel 2027 yılına kadar 1 milyon BT mezununu AI konusunda eğitmek için tezli bir plan açıkladı.
Ülke tarafından daha evvel bildirildiği üzere, Pakistan’ın yapay zeka için amaçlanan kullanım durumları ortasında hava durumunu varsayım etmek, tarım tedarik zinciri optimizasyonu ve sıhhat hizmetleri dönüşümü yer alıyor.
İlk yorum yapan siz olun