İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ekonomistler, ABD İktisadında Sakinlik İhtimalini Kıymetlendirdi

ekonomistler abd iktisadinda sakinlik ihtimalini kiymetlendirdi 0 KQK4f7mG

ABD Ulusal İşletme İktisadı Derneği’nin (NABE) yayınladığı son ankete göre, ABD ekonomistlerinin büyük bir çoğunluğu, ülkenin önümüzdeki 12 ay içinde resesyona girmesi ihtimalini yüzde 50 yahut daha az olarak kıymetlendiriyor. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 71’i bu tarafta görüş bildirirken, bu sonuç, Nisan ayında yapılan bir evvelki ankete göre keskin bir dönüşü işaret ediyor. Nisan ayında yapılan ankette, bir sakinlik öngörenler ile öngörmeyenler ortasında neredeyse eşit bir dağılım vardı.

Temmuz ayı ankete katılanların dörtte birinden fazlası, gelecek yıl içinde resesyon mümkünlüğünü yüzde 25 yahut daha az olarak iddia ediyor.

Öte yandan, ankete katılanların geri kalanı, ABD iktisadının hala birtakım risklerle karşı karşıya olduğuna ve sakinlik mümkünlüğünün göz gerisi edilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Bu bağlamda, iktisattaki dalgalanmalar ve global ekonomik olaylar, gelecekteki durumu etkileyebilecek ögeler olarak göz önünde bulundurulmalıdır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mission News Theme by Compete Themes.